3 tips voor geld besparen binnen eigen onderneming

  • door
Minder.nl

Er komen in Nederland ieder jaar meer ZZP’ers bij. Mensen met een eigen onderneming zijn zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van zakelijke energie wanneer ze een kantoor hebben. Ook zijn de voorwaarden voor energie zakelijk aan huis alsmaar aantrekkelijker voor zelfstandigen zonder personeel. Of je nu kiest voor particuliere of zakelijke energie bij een kantoor aan huis of wanneer je als ZZP’er over een eigen bedrijfsruimte beschikt; het is altijd welkom om geld te kunnen besparen binnen een bedrijf. In dit artikel wil ik je wat meer vertellen over hoe je op een gemakkelijke manier zakelijk geld bespaart.

Overstappen van zakelijke energie

Als eerst is het bijvoorbeeld van groot belang om ieder jaar naar je zakelijke (of particuliere) energie te kijken. Het kan je namelijk veel geld opleveren wanneer je iedere keer overstapt van energieleverancier. Veel mensen laten hun energiecontract voor wat het is wanneer ze eenmaal stabiel bij een energiebedrijf zitten. Zij geloven het vaak wel en hebben niet zo’n zin of geen tijd om energieleveranciers met elkaar te vergelijken voor een betere deal. Dat is ontzettend zonde, want door het vergelijken kun je al enkele tientjes tot wel honderden euro’s per jaar besparen! Gelukkig kun je vandaag de dag binnen no time zo’n vergelijking doen: op Minder.nl vind je bijvoorbeeld een handige vergelijkingstool die binnen enkele minuten de beste deal voor jou zoekt.

Bespaar op huurkosten

Het ligt er natuurlijk helemaal aan in welke branche je werkzaam bent, maar met een eigen kantoor kunnen de kosten hoog oplopen. Moet je echt flink besparen op zakelijke kosten dan is het aan te raden om eens te kijken wat de mogelijkheden zijn om aan huis te werken. Ben je bijvoorbeeld een freelance schrijver of online marketeer met een extra kamer vrij in huis dan kun je wellicht van die ruimte een kantoortje maken. Dat scheelt je uiteindelijk behoorlijk wat geld wat betreft de huurkosten. Wil je toch liever buiten de deur werken? Misschien kun je in dat geval een kantoor delen met andere zelfstandige ondernemers. Op die manier bespaar je kosten én heb je het voordeel dat je ‘collega’s’ hebt waarmee je kunt sparren en een kop koffie kunt drinken.

Stap over op tweedehands meubels en kantoorartikelen

Tot slot is er nog een simpele stap die je als zelfstandig ondernemer kunt nemen om op die manier geld te besparen. Met deze tip draag je ook nog eens je steentje bij aan een betere wereld, dus je hebt een win-winsituatie te pakken. Waarom zou je namelijk voor compleet nieuwe kantoormeubels gaan als je ook kunt kiezen voor kwalitatieve tweedehands meubels én kantoorartikelen die voor een scherpe prijs de deur uitgaan? Er zijn tegenwoordig diverse (web)winkels waar je terecht kunt voor dergelijk meubilair voor veel lagere prijzen dan wanneer je het nieuw zou kopen. Dit geldt ook voor apparatuur zoals zakelijke laptops, smartphones en tablets. Bespaar geld én doe mee met het recyclen van apparaten, meubels en overige producten die je nodig hebt binnen je bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *