Verbouwen? Vergeet deze praktische dingen niet!

  • door

 Afgelopen jaren was het gekkenhuis op de huizenmarkt. De huizen gingen als warme broodjes over de toonbanken en weg voor de meest bizarre prijzen. Gelukkig is deze gekte inmiddels wel een beetje voorbij, een huis kopen is nu namelijk niet meer aantrekkelijk genoeg. Maar wat doen men dan als ze hun huis zat zijn? Dan kiest men tegenwoordig voor verbouwen. In dit blog een aantal praktische dingen die je tijdens je verbouwing zeker niet mag vergeten.

Het juiste gereedschap

De meeste onderschatten het verbouwen flink en denken zelf wel even de klus te klaren. Vaak gebeurt dit ook nog eens met ongeschikt gereedschap waardoor de verbouwing gewoon niet optimaal verloopt. Geen geschikte hamer of een accu van een boormachine die iedere keer snel leegloopt is niet ideaal werken. Zorg daarom dat je investeert in goed gereedschap. Vind je nieuw gereedschap kopen te duur? Kijk dan eens op voor tweedehands gereedschap of leen iets van je familie of vrienden tegen een leuk vriendenprijsje. Ga uiteraard wel zuinig om met andermans spullen en zorg dat je het weer in dezelfde staat retourneert. Bij verschillende bouwmarkten kun je trouwens ook spullen huren mocht je dit liever doen.

Een container huren

Heb je eigenlijk al begint wat je met al je bouwafval gaat doen? Gewoon in je eigen containers? Ik denk niet dat jij en de vuilnismannen daar zo blij van gaan worden. Als je gaat verbouwen is het wijsheid om een container te huren. Een container kun je huren bij verschillende instanties en voor verschillende doeleinde. Zo bestaan er containers voor bouwafval, puin, hout, groen, grond en dakafval. Bij een normale verbouwing is een bouwafval container de meest voor de hand liggende keuze. De container wordt leeg afgezet en weer opgehaald op het moment dat deze vol is.

Een planning en wat geduld

Zoals we al eerder zeiden is een verbouwing niet niks en een goede planning is daarom ook zeker geen onnodige luxe. Met een planning heb je enig houvast in tijden van chaos want geloof ons, een verbouwing zorgt voor chaos. Zorg dat je alles wat je wilt doen op papier hebt uitgewerkt zodat het niet alleen voor jou maar voor alle betrokkenen duidelijk is wat je verbouwingsplannen zijn. Dat is wel zo fijn werken uiteraard. Daarnaast heb je ook engelengeduld nodig omdat verbouwingen bijna nooit zo lopen als je van te voren uitgedacht.

Ben jij al klaar voor je verbouwing?