28 januari 2022

De gevolgen van blowen

2 min read

In de puberteit zijn jongeren vatbaar voor het uitproberen van nieuwe dingen, zoals alcohol, roken en blowen. Meestal doen ze dit zonder na te denken over wat het allemaal met je lichaam en geest kan doen. Daarom hebben wij een aantal gevolgen van blowen op jonge leeftijd op een rijtje gezet.

Verslavend

Eén van de gevolgen van blowen is dat hasj en wiet verslavend kunnen zijn. Als je gewend bent om veel te blowen, kun je ontwenningsverschijnselen krijgen als je na een tijdje gaat stoppen met blowen. Je kunt dan misselijk of duizelig worden, of je gaat trillen. Dit wordt ook wel een cannabisverslaving genoemd.

Afhankelijk

Een ander gevolg van blowen is dat je ook psychisch afhankelijk kan worden van blowen. Dit betekent dat je denkt dat je niet meer zonder blowen kunt. Sommige mensen gaan ook meer blowen, omdat ze vaker stoned willen zijn. De kans op verslaving wordt groter als je blowt om je problemen te vergeten, of uit ontevredenheid. Het wordt dan al snel een gewoonte. Steeds meer jongeren raken op jonge leeftijd verslaafd aan blowen met alle gevolgen van dien. Voor deze jongeren zijn er in het land speciale afkickklinieken geopend om te stoppen met blowen. Lichamelijk gevolgen van blowen zijn een toename van de eetlust, misselijkheid, verslappende spieren, droge mond, rode ogen en hoofdpijn. Naast lichamelijke gevolgen van blowen kunnen gevolgen van blowen ook psychisch van aard zijn. Zoals angststoornissen, depressie en als je er gevoelig voor bent kans op schizofrenie.

Eigenlijk geldt dit natuurlijk voor alles, maar als je blowt doe het dan met mate!