De voordelen van een elektrische fiets

 • door

In de grote stad vind ik het soms lastig om me van A naar B te bewegen. De afstanden zijn soms net te ver voor op een gewone fiets. Met de auto kom ik altijd veel file tegen, dus dat is erg onhandig rijden. Het openbaar vervoer is erg onhandig en onhygiënisch. Het OV is soms ook onbetrouwbaar. Dat zorgt ervoor dat ik al geïrriteerd de dag begin en dat wil ik graag voorkomen. Hoe ik dat doe? Hieronder vertel ik wat ik fijn vind aan mijn Cube elektrische fiets

Soorten elektrische fietsen 

Van de elektrische fietsen zijn er ook verschillende soorten en maten. Je hebt de keuze uit:

 • Stadsfietsen 

 • Transportfietsen 

 • Mountainbikes

 • Hybride fietsen

 • En nog veel meer… 

Eigenlijk is nu elke soort fiets wel in een elektrische uitvoering te verkrijgen. Dat komt omdat de vraag naar snel en milieuvriendelijk vervoer in een drukke omgeving steeds groter wordt. Er lijkt dus eigenlijk geen betere oplossing dan een elektrische fiets van Cube. Wil je nog meer weten over de voordelen? Lees dan vooral verder. 

Alle voordelen op een rijtje 

Met een elektrische fiets tackel je eigenlijk alle nadelen van de andere manieren van vervoer. Hieruit blijkt waarom een e-bike de leukste en fijnste keuze is om van A naar B te gaan:

 1. Een e-bike is milieuvriendelijk: deze fiets veroorzaakt geen CO2-uitstoot. Dat is goed voor de kwaliteit van de lucht in grote steden. Als meer mensen gebruik maken van dit vervoersmiddel, neemt de smog vervuiling af op den duur.
   

 2. Goedkoper dan de auto: een autorit die niet te lang duurt is makkelijk te doen met een elektrische fiets. Als je een auto helemaal vervangt bespaar je heel veel geld per jaar op belasting, verzekering en benzine. Een goede e-bike van Cube kost ook veel geld, maar die investering haal je er weer uit met alles wat je bespaart.

 3. Elektrische fietsen zijn voor iedereen: rij je alleen rondjes door de stad of breng je je kinderen ermee weg? Ben je een sportieve fietser of vind je het juist leuk om lange dagtochten te maken? Voor elke fietser is er een e-bike te koop.

 4. Moeilijke routes kosten geen moeite: of het nu gaat om tegenwind, een steile heuvel of een zandweg. Met een elektrische fiets kun je elke uitdaging aan.

 5. Elektrisch fietsen is rustgevend: je hoeft niet meer bezweet en vermoeid op werk aan te komen. Als je een extra tandje wil bijzetten, dan zet je de fiets in elektrische stand. Zo maak je je hoofd onderweg lekker leeg. 

Wat vind jij fijn aan elektrisch fietsen?