De waarde van een letselschade advocaat

  • door
auto met schade

Er gebeuren in het verkeer ontzettend veel ongelukken. Natuurlijk is dit te verklaren door de drukte van het verkeer, maar dat maakt het niet minder vervelend voor de betrokkenen. De kans is vrij groot dat een individu ooit in zijn of haar leven betrokken is bij een ongeval in het verkeer. Bij een ongeval is eigenlijk altijd schade. Gelukkig eindigen veel botsingen enkel in blikschade, maar helaas is dat zeker niet altijd het geval. Ook als je er zelf lichamelijk ongeschonden van af komt krijg je te maken met kosten, zowel financieel als emotioneel. een verzekering van de aansprakelijke partij zal een gedeelte van deze kosten vergoeden, maar zal niet altijd in jouw voordeel beslissen wanneer het om schadeloosstelling gaat. Het werkt natuurlijk in hun voordeel om zo min mogelijk schade vast te stellen. Niet iedereen weet goed waar hij of zij recht op heeft in zo’n situatie. Een letselschade advocaat is hier uiteraard zeer ervaren in en kan vaak het maximale voor jou als slachtoffer regelen.

Aan wat voor vergoedingen moet je denken?

De makkelijkste stap is vaak om de directe materiële schade vast te stellen. Reparaties aan een auto of een fiets zijn makkelijk terug te leiden. Ook kapotte kleding, een telefoon of andere persoonlijke eigendommen hebben hele duidelijke kosten. Wanneer je gaat praten over gemiste potentiële verdiensten wordt het aanzienlijk lastiger. Als jij bijvoorbeeld door revalidatie een paar maanden niet goed jouw hand kunt gebruiken kunnen dit ook als kosten gezien worden. Uiteraard worden directe ziektekosten vergoed, maar daar is niet het hele verhaal mee verteld. Als jij inkomsten mist door letsel heb je misschien ook recht op vergoeding voor de gemiste inkomsten. Schade opgelopen door mentaal letsel van het ongeval is al helemaal moeilijk vast te stellen, dus in je eentje zou dat een lastige klus zijn tegen een verzekering. Het is lastig om te weten waar je precies recht op hebt, maar een letselschade advocaat weet zich hier wel raad mee.

Kost dat niet klauwen vol geld?

Gelukkig kan ik je mededelen dat je hier geen extra kosten voor maakt. De letselschade advocaat staat jouw bij in de rechtstand zonder hiervoor aan jou kosten te berekenen. De kosten die gemaakt worden door de advocaat worden verhaald op de aansprakelijke partij, en dus in realiteit diens verzekering. Hierdoor kunt u kosteloos een second opinion aanvragen over uw vergoeding. Aangezien de advocaat alleen voor jou werkt, en niet voor de verzekering, weet je zeker dat jouw belangen behartigt worden. Je wilt tenslotte niets minder dan waar je recht op hebt!