Deze kerst je klanten bedanken

  • door

Wanneer je een B2B bedrijf runt met vele grote klanten is de kerst altijd een fantastisch moment om je klanten in de zon te zetten en te bedanken voor hun vertrouwen in jouw bedrijf en de samenwerking. Je kunt dit op vele verschillende manieren doen. Maar zeker met de feestdagen in opkomst is het goed om na te denken hoe je wat extra’s voor je klanten kunt doen. In dit artikel bespreken we dan ook de beste manieren om deze kerst je klanten te bedanken.

Kerstborrel

Het is voor vele bedrijven natuurlijk een traditie om jaarlijks een kerstborrel te organiseren. Deze kerstborrel is altijd een fantastische gelegenheid voor werknemers om een leuke tijd met elkaar te hebben en de drukte, stress van de werkvloer achter zich te laten. Daarnaast is een kerstborrel natuurlijk ook gewoon een feest en wordt er vaak lekker gegeten en gedronken. Een goede manier om de relatie met je klanten te verbeteren is door ze uit te nodigen voor de kerstborrel. Op deze manier kun je met op een relaxte manier praten en tegelijkertijd vragen of de klanten tevreden zijn. Deze persoonlijke aanpak zal bij de klanten zeker een goede indruk achterlaten.

Relatiegeschenken

Een klassieke manier om je klanten te bedanken is natuurlijk het relatiegeschenk. Met de kerst wil je natuurlijk niet zomaar een goedkoop kerstpakket naar je klanten sturen. Er zijn een aantal originele relatiegeschenken die wij aanbevelen. Je kunt bijvoorbeeld een webcam cover bedrukken met het logo van het bedrijf waaraan je de cover schenkt. Een aantal van deze covers zal de werknemers’ privacy beschermen tegen hackers die mogelijk door de laptop webcams kunnen meekijken. Dit is een klein maar origineel geschenk.

Gerelateerd aan de kerstborrel is drank natuurlijk altijd een goed relatiegeschenk. Een mooie wijn of whisky voor je relaties kan een top geschenk zijn tijdens de feestdagen. Als je groot wilt uitpakken is een prachtig modern cadeau ook de vritual reality bril. De ontvanger zal worden ondergedompeld in een nieuwe wereld. Je relatie zal dit geschenk voor entertainment kunnen gebruiken maar het zal in de toekomst ook gebruikt worden voor professionele zaken zoals vergaderingen op afstand. Daarom is dit dan ook het relatiegeschenk van de toekomst.

Ga persoonlijk langs

Wanneer je een relatiegeschenk naar een klant in een andere stad stuurt laat je een kans liggen om het persoonlijk te maken. Je kunt beter zelf of een representatieve werknemer sturen om de relatiegeschenken persoonlijk te overhandigen.