1 december 2021

Een kantoor in huis inrichten

2 min read

In de afgelopen periode zijn er veel mensen geïntroduceerd aan het fenomeen van thuiswerken. Het blijkt dat dit voor veel mensen ook als fijn is ervaren. Minder reistijd en meer tijd voor de familie zijn hier grote factoren in geweest. Ook ervaren veel mensen tijdens het thuiswerken minder stress en voelen ze zich beter geconcentreerd. Nu is het niet voor iedereen ideaal geweest. Veel mensen moesten haasten om een “kantoortje” in huis in elkaar te zetten en hadden last van rugpijn doordat ze niet hun normale bureaustoel hadden. Wanneer je nooit thuiswerkt heb je namelijk niet echt een plekje hiervoor in huis ingericht.

Nu kunnen we wel zeggen dat het thuiswerken in de toekomst meer gaat voorkomen, ook wanneer dit niet meer noodzakelijk is. Dit komt doordat er minder reistijd is en ook minder vervuiling door het reizen. Dus kan het goed zijn om alvast na te denken of je in huis plek hebt voor een klein kantoor.

Vind het juiste bureau

Het inrichten van een kantoor in huis begint bij het uitzoeken van het juiste bureau. Hierbij is het van belang om te kijken naar stijl, vorm, opslag en grootte. Doe daarom ook goed onderzoek naar verschillende bureaus. Dit kun je op internet doen, of je kunt naar de winkel gaan. Wanneer je op internet een bureau besteld kijk dan goed naar welke hoogte het bureau heeft en hoe hoog je bureau op kantoor is. Zo kun je een goede zithouding behouden. Het is ook handig om een bureau te kiezen met veel opslagruimte. Zo hou je al je werk op een plek zonder dat er dingen kwijtraken.

Bureaustoel

Na het vinden van het juiste bureau is het zaak om de juiste bureaustoel hierbij te vinden. Een bureaustoel kan een kleine investering zijn, maar uiteindelijk is het wel van belang dat ook wanneer je thuiswerkt je een goede zithouding moet hebben. Een grote online aanbieder van bureaustoelen is Bureaustoel24. Op deze website worden er veel verschillende stoelen aangeboden, zo is er voor iedereen wel een stoel te vinden. 

Sfeer

Wanneer je thuis aan het werk ben heb je natuurlijk niet je collega’s om je heen. Zorg er wel voor dat je de ruimte zo inricht dat je het fijn vindt om in te zitten. Zorg dus voor sfeer in het kantoor. Dit kun je doen door een tapijt in de ruimte te leggen, planten neer te zetten of door het uitkiezen van een mooie kleur op de muur. Zorg er wel voor dat er een bepaalde rust in de ruimte blijft. Je moet je namelijk goed kunnen blijven concentreren.