28 januari 2022

Je outfit voor de feestdagen

2 min read
gilets

Het lijkt misschien nog ver weg maar de feestdagen zijn dichterbij dan je denkt. We zijn namelijk alweer bijna op de helft van november en als we eenmaal in december zijn beland dan zijn de dagen voorbij zonder dat je er erg in hebt. De feestdagen betekent natuurlijk volop genieten van heerlijk eten, vrienden en familie en een en al gezelligheid met brunches, lunches of diners. Maar wat draag je eigenlijk bij deze gelegenheden? Je wilt er natuurlijk wel op en top uit zien. Door een van de volgende items bij je outfit te matchen zit jij helemaal goed deze feestdagen.

Een gladgestreken blouse

De oude vertrouwde blouse is natuurlijk het perfecte kleding item voor de meer nette gelegenheden en daar vallen de feestdagen zeker onder. Je kan kiezen voor de standaard witte of zwarte blouse maar je kunt dit jaar ook er voor kiezen om een keer echt uit te pakken. Voor de meer formele gelegenheden kan de blouse met kerstopdruk een ontzettend leuke toevoeging zijn voor de outfit. Misschien ken je de kersttruien van vorig jaar nog wel met een kerstbal of rudolph? Tegenwoordig hebben ze deze dus ook in blouse-uitvoering. Wil je meer een chiquere look? Kies dan voor een blouse met een ruitje of combineer je effen blouse met een gilet. Gilets horen officieel natuurlijk bij een 3-delig pak maar kunnen ook prima op een blouse gedragen worden voor een nettere look.

Een donkere coltrui

Een coltrui is een goed voorbeeld van een klassiek en tijdloos kledingitem. Dit kledingstuk kan namelijk daadwerkelijk bij iedere stijl gedragen worden. De coltrui is perfect voor zowel de casual als klassieke look en maakt dus ook jouw outfit voor de kerst helemaal af. Kies wel voor een donkere kleur zoals grijs, groen, blauw of zwart. De coltrui kan zelfs worden gecombineerd met een gilet of blazer voor een nog nettere look. Ook de trendcoat is perfect om de look mee af te maken.

Een paar nette stappers

Schoenen maken de man en dat geldt zeker voor de feestdagen. Dit is de perfecte gelegenheid om je nette stappers uit de kast te halen en te combineren met een nette denim jeans en een coltrui of blouse. Zowel de boots als de nette veterschoen zijn prima stappers voor deze speciale dagen. Wil je echt uitpakken? Kies dan voor een paar nette schoenen in een niet alledaagse kleur of stof, hiermee verras je het hele gezelschap op een goede manier.