28 januari 2022

Hoe belangrijk is sporten voor kinderen?

2 min read

Het is natuurlijk geen geheim dat sporten supergoed is voor kinderen. Het draagt bij aan een gezonde levensstijl, waar ze later op kunnen bouwen. In dit artikel lees je een aantal redenen waarom het nou zo belangrijk is dat kinderen op een jonge leeftijd beginnen met sporten. 

Top 6 redenen waarom kinderen moeten sporten! 

  1. Deze is natuurlijk erg voor de hand liggend maar het is dus bewezen dat kinderen die 60 minuten per dag actief zijn, vertonen lagere mate van obesitas.
  2.  Er zijn studies geweest die beweren dat als kinderen frequent actief zijn dat ze het beter doen op school dus hogere testscores in lezen en wiskunde hebben.
  3. Fysieke (lichaams)en cognitieve (hersen)ontwikkeling gaan hand in hand. Hoewel dit voor het leven voortduurt, is deze relatie het meest kritisch op jonge leeftijd. Wanneer kinderen actief zijn, hun hersenen ontwikkelt zich, waardoor voor nieuwe soorten activiteit.
  4. spel-gebaseerde activiteiten die een hoge mate van zintuiglijke input vereist (zicht, geluid, aanraking, enz.) helpt bij het ontwikkelen van een breed scala aan vaardigheden die fysieke activiteit later in het leven aangenamer maken.
  5. Frequente fysieke activiteit is geassocieerd met verbeterd gedrag in de klas en daarbuiten.
  6. Frequente activiteiten die een hoge mate van evenwicht en coördinatie zijn geassocieerd met een betere emotionele reactie.

Zoals je ziet is frequente sport en beweging voor kinderen van cruciaal belang voor hun vermogen om zich te ontwikkelen tot gelukkige, gezonde, actieve volwassenen. En we zien nu dat sporten vanaf een jonge leeftijd veel voordelen met zich meebrengt. Echter is het nog steeds dat veel kinderen niet sporten. Dat heeft te maken met verschillende redenen, een daarvan is financiële problemen. Kinderkleding is erg duur maar sportkleding is ook zeker niet goedkoop.Beide meisjes of jongenskleding kunnen prijzig zijn.