Hoe creëer ik mijn droombadkamer?

  • door
tegels

De badkamer die je ooit zo mooi vond begint langzaam in een nachtmerrie te veranderen. Opgebouwde slijtage en een design dat nodig toe is aan vervanging. De logische stap is uiteraard vernieuwen, maar hoe? Je begint het internet af te struinen. Op zoek naar inspiratie. Het ontdekken van jouw smaak en daar een totaalbeeld meevormen lijkt soms een uitdaging. Tegenwoordig is er zo veel om uit te kiezen. Hoe bepaal je dan waar je voor wil gaan?

De basis.


Zelf vind ik het makkelijk om te beginnen met een kleurschema. Voor mijn eigen badkamer was ik er vrij snel uit dat ik gebruik wilde maken van aardetinten. Ik wilde als het ware de slaapkamers door laten lopen in de badkamer. Vandaag de dag hebben ze vloertegels die nauwelijks verschillen van parket of laminaat. Op het eerste oog zou je geloven dat het dezelfde vloer is. Bij aanraking voel je dat de structuur van deze tegels anders is.
Het kleurschema bepaalt als het ware de richting waarin je wilt gaan. Ga je voor een drukke tegel dan kun je beslissen om de rest neutraal te houden of als je smaak daar naar neigt, juist deze stijl door te trekken in het meubilair. Hoe dan ook is het kleurschema een uitstekend uitgangspunt.

Inspiratie.


Af en toe zie je door de bomen het bos niet meer. Het internet geeft je wellicht een doorkijk naar de wereld van de badkamers. Het geeft soms ook een onrealistisch beeld van wat er mogelijk is. Zeker als je werkt met een kleiner budget. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het op bezoek gaan bij een showroom hier uitkomst kan bieden. Zo kun je een gesprek aanknopen met een verkoper die er verstand van heeft maar kun je er ook op je gemak kijken naar de opstellingen, prijzen en materialen. Een foto kan belangrijke details verhullen. Ook het aanraken van de diverse materialen kan jou helpen bij het maken van de juiste beslissing.
Hoe je het ook aan gaat pakken. De beste manier is in dit geval niet de snelste. Neem de tijd om je wensen te ontdekken en je aankopen te doen. Een badkamer is een investering in je woning maar is bovenal een plek waar jij je prettig moet voelen.

Wat volgt er dan?


Ben je klaar voor de volgende stap? Ook nu geldt; neem de tijd. Overhaaste beslissingen en half werk zorgen voor een eindresultaat waar je je aan blijft storen. Maak een planning en probeer deze zo nauwkeurig mogelijk op te volgen. Mocht je er zelf niet uitkomen of niet aan willen beginnen, kijk of je iemand kan inhuren. Dit kost wat meer maar als je uiteindelijk in jouw droombadkamer staat zal deze hele rit het waard zijn geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *