1 december 2021

Hoe deponeer jij als ondernemer het bedrijfsafval?

2 min read

Voor ondernemers is het soms nog erg lastig om het bedrijfsafval op een juiste manier te deponeren. Waar er in de meeste gevallen het afval nog niet actief wordt gescheiden in de meeste bedrijven, zijn bedrijven ook nog eens zelf verantwoordelijk voor de deponering van hun afval. De gemeente komt het afval niet meer ophalen, waardoor ondernemers het afval nu zelf moeten wegbrengen. In dit blog geven we je informatie hoe het anders kan, om de verdere verwerking zoals voor jou als voor het milieu, vele malen beter te maken!

Eigen verantwoordelijkheid voor de verwerking van het afval

Ondernemers zijn tegenwoordig in de meeste gevallen zelf verantwoordelijk voor de deponering en verdere verwerking van het bedrijfsafval. Afvalverzamelaars van de gemeente halen het afval niet meer vrijwillig op en lenen ook geen containers meer uit, tenzij hier een juiste toeslag voor wordt betaald. 

Doordat de ondernemer zelf verantwoordelijk is voor het ophalen van het bedrijfsafval, zijn ze echter niet verplicht om een toeslag te betalen aan de gemeente. Als ondernemer kun  je er namelijk ook voor kiezen om een particuliere afvalverwerker in te schakelen, om hier een afvalcontainer te huren en je deze kunt laten legen!

Huur een vuilcontainer bij afval.nl

Wanneer je graag een vuilcontainer wilt huren, ben je bij afval.nl aan het juiste adres! Afval.nl biedt verschillende soorten containers aan in verschillende soorten afval, zodat jij optimaal het afval kunt scheiden. Door het scheiden van het afval kan er erg veel van het afval worden gerecycled, waar men vervolgens weer nieuwe producten van maakt! 

Je kunt een vuilcontainer huren bij afval,nl in verschillende formaten. Op de website kies je een formaat en de soorten container. Vervolgens kies je de gewenste ophaalfrequentie, om uiteindelijk via iDeal het eerste termijn te betalen. Vervolgens zal de factuur maandelijks worden afgeschreven, waarna je zelf geen zorgen meer hoeft te maken over de verdere verwerking van jouw bedrijfsafval!

Samen voor een beter milieu

Wanneer je een vuilcontainer gaat huren bij afval.nl ehelp je niet alleen jezelf, je zorgt ook nog eens voor een beter milieu. Afval.nl doet er namelijk alles aan om zo milieubewust mogelijk het afval te verwerken, zodat men zoveel mogelijk kan recyclen. Zo zijn er containers te huren in verschillende afvalstromen, zoals rest-, gft-, papier-, glas- en plastic afval. Wanneer je voor iedere afvalstroom een containe rhuurt, kan afval.nl het afval op de beste manier verwerken. Door middel van jouw hulp, zullen we optimaal ons afval kunnen verwerken, wat uiteindelijk beter zal zijn voor het milieu. Samen doen we het, zet jij de eerste stap?