Innovatie voor sleufsilo’s

  • door

Een sleufsilo wordt door boeren gebruikt voor het inkuilen van bijvoorbeeld gras of mais. Een sleufsilo is gemaakt van beton. hij is gemaakt van een betonnen vloer en betonnen wanden. Hoe het in ze werk gaat is als volgt: een opraapwagen vult de silo met gras of mais en een andere tractor drukt het aan. Vervolgens moet de sleufsilo ook worden afgedekt, hierdoor blijft het gras of de mais langer goed. Dit gebeurt met plastic folie, waarna de folie verzwaard wordt met autobanden of bijvoorbeeld aarde. Een sleufsilo bouwen kost veel tijd, daarom schakelen veel boeren een bedrijf zoals Kornet beton in. 

Innovatie 

Een sleufsilo afdekken kan een fysiek zware klus zijn. Ook gaat er heel veel tijd in zitten, waardoor je eigenlijk kostbare tijd verliest die je eigenlijk in andere zaken wil steken. Gelukkig is daar de afdek machine die al dit monnikenwerk uit handen neemt. Het enige wat je nodig hebt is een kleine afstandsbediening en alles wordt automatisch voor je gedaan. Daarna koppel je het zeil aan het vul of overstortsysteem en klaar is kees. 

De machine

De machine wordt als het ware over de sleufsilo heen geplaatst. De machine wordt aangedreven door een kleine motor met kleine rubberen banden. Op die manier wordt het zeil over de silo heen gerold. Heeft u meerdere silo’s met verschillende breedte maten? Dan is dat natuurlijk ook geen probleem, want de breedte van de machine kunt u gemakkelijk zelf instellen. Verder is de machine ook ontzettend duurzaam, want hij wordt aangedreven door zonne-energie!

De voordelen onder elkaar

  • Betering van de voerkwaliteit: door een goed afdekzeil blijft het voer beter houdbaar, waardoor je hier over een langere periode veel profijt van kan hebben;
  • Het uithalen wordt eenvoudiger;
  • Je werkt schoner, er komt geen aarde meer in het voer terecht

Neem gerust is een kijkje op de website van Kornet beton. Zij zijn specialist in het bouwen van sleufsilo’s en kunnen je helpen met al jouw vragen omtrent sleufsilo’s en afdekzeilen.