Je geld verdienen als videofreelancer

  • door

Twee aspecten waar veel mensen vaak over dromen als het gaat om hun carrière is het doen van creatief werk met passie en meer vrijheid. Aangezien ik zelf als freelancer werk in de vide industrie is dat iets wat ik zelf wel bereikt heb. Maar dat betekent niet dat het makkelijk was of nu altijd makkelijk is om op deze manier je geld te verdienen. Werken als freelance videomaker is fantastisch maar als je het als beroep wilt doen zul je er wel hard voor moeten werken. Daarom bespreken we in dit artikel tips om je geld te verdienen als video freelancer.

Klanten

Wanneer je in het creatieve werk doet, bijvoorbeeld als fotograaf of kunstenaar dan zul je mensen vaak horen zeggen, ‘ja het is wel mooi maar wie betaald er zoveel voor?’ Het antwoord hierop is dat je de juiste klanten moet vinden. Sommige klanten zijn meer bereid te betalen dan andere klanten en er zijn ook verschillende soorten situaties waar klanten meer of minder betalen. Als je goed geld wilt verdienen als video freelancer zijn de beste klanten die je kunt vinden rijkere mensen of bedrijven. Om als videofreelancer goed te verdienen is het belangrijk om een hoog tarief te vragen.

Om dit te doen moet je dan ook op zoek naar mensen met geld. Zoals ik aangaf is het ook belangrijk dat je voor de juiste situaties schiet. Zo willen mensen voor hun bruiloft vaak best wat geld uitgeven voor een goede video van de speciale dag. Maar een studentenvereniging die een video hebben zullen vaak minder geld te besteden hebben. Zoek daarom de juiste klant.

Efficiënt werken

Wanneer je als video freelancer werkt zullen de klanten alleen geven om de resultaten en de deadline. Ze zullen niet bezig zijn met jouw proces of wat er misgaat. Daarom is het belangrijk dat je niet alleen de vaardigheid hebt om een goede video te kunnen maken maar ook dat je efficiënt kan werken en deadlines kan halen. Op deze manier heb je meer ruimte voor nieuwe klanten en dus meer omzet.

Je zult als freelancer snel merken dat klanten altijd vragen om weer iets anders te verbeteren of dat ze iets toch net anders willen. Daarom is het belangrijk om grenzen op te stellen. Je kunt namelijk eindeloos doorgaan met dingen verbeteren voor een klant. Je kunt bijvoorbeeld met de klant afspreken dat je maximaal twee feedbackrondes zal doen voordat je het project voltooid. Koop een goede desktopcomputer en monitor om effectief te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *