1 december 2021

Liefde voor hout

2 min read

Ben jij helemaal weg van hout in je interieur? Ik ook! Een mooie antieke houten kast past naar mijn mening in elke woonkamer. Naast de warme kleur en sfeer die het brengt, is het ook een duurzaam materiaal. Bij het stylen van je huis, kan te veel hout helaas ook zorgen voor een overdadigheid aan visuele drukte. Vooral als je jouw houten meubels graag bij de kringloop oppikt. Probeer maar eens meerdere houten meubels te vinden die precies dezelfde kleuren en patronen hebben! Je hebt dus iets nodig om het te kalmeren.

Denk aan accenten

Een mooie houten kast kun je opleuken door de deurklinken of handvatten te vervangen door een alternatieve strakke kleur. Kies wel voor dezelfde kleur als je meerdere meubels gaat aanpassen, zo matcht alles netjes met elkaar. Ben je meer van het matchen van hout met gouden accenten? Dan kun je al je kasten van gouden handgrepen voorzien, en wat leuke gouden fotolijsten ophangen! Zo komt alles samen.

Houd je van hout, maar wil je een wat stoerdere look? Denk dan aan betonnen meubels met houten deurtjes! Overweeg in de keuken een werkblad beton cire met mooie houten kastjes, voor een warme en stoere uitstraling! Doe hier nog wat mooie zwarte kozijnen en stalen deuren bij, en het gaat van stoer naar industrieel.

Aards en houtachtig

Zelfs als je helemaal weg bent van aardse en houtachtige kleuren, is beton ciré een materiaal waar je mee aan de slag kan gaan. Ook al zou je er niet meteen aan denken, maar beton hoeft niet altijd alleen maar grijs te zijn! Beton ciré met een groene tint zal perfect samengaan met licht houten accenten. Dus als jij liever een earthy en woody interieur in je keuken hebt, past een groen werkblad beton cire helemaal in jouw straatje. Voeg je favoriete hout toe en klaar is je perfecte keuken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *