Longboarden

  • door

Twee jaar geleden ging ik samen met mijn broer en twee vrienden naar een camping in Nederland op de Veluwe. Destijds waren mijn broer en kameraden heel actief in het long boarden. Op dit moment waren we bezig om down hillen onder de knie te krijgen. Hierbij ga je zo hard mogelijk met je longboard naar beneden en ‘slide’ je met je handen over de grond om een bocht te maken. De camping was heel erg mooi. De tenten waren een soort kleine huisjes. Er zat wel een tentdoek overheen, maar binnenin zaten wel muren. Er waren drie kamers en een badkamer. Voor de tent zat een verhoogde veranda.

Na het long boarden

Na een dag hard naar beneden te zijn gegaan, waren we erg moe. Zon lange tocht was geen eforreke. Voor de tent gingen we in de avond een toep roken en een biertje achterover tikken. Dit was heerlijk ontspannen. Mijn broer en ik besloten om een kampvuur te maken. Onze tent stond net naast de opgedroogde rivier. In deze rivier lagen veel stenen. Hier konden we een kampvuur mee maken. Bij de scouting verderop konden we brandhout krijgen. Gelukkig hadden ze die avond geen buitenactiviteit. Ik ben naar de eigenaar gegaan om te vragen of het mocht. In de opgedroogde rivier was er geen brandgevaar en mochten we een kampvuur maken. Een van mijn vrienden rookte best veel. Ik denk wel een hele toep per dag. Ik en mijn vrienden waren bang dat hij verslaafd raakte en een behandeling drugsverslaving nodig zou hebben. Hij verzekerde ons ervan dat dit niet nodig zou zijn. Helaas konden we niet veel meer doen dan hem op zijn woord te geloven. Mocht jij wel iemand kennen die waarschijnlijk verslaafd is aan drugs, kun je altijd contact opnemen met verslavingszorg voor meer informatie en behandelingen.

Naar de stad

De tweede avond na het long boarden zijn we naar de stad gegaan. Gelukkig mocht je in deze stad niet op veel plekken een sigaret opsteken, laat staan een toep roken. Wel dronk deze vriend ook graag. Dit is wel makkelijker voor ons te controleren. Ook was drank hier best duur, dus hielden we het met z’n allen best rustig. Dit was fijn, want hierdoor waren we vroeg in de ochtend weer klaar om te long boarden. De volgende dag was het weer op z’n best. De zon scheen en de er was geen regen geweest. Dit waren de perfecte omstandigheden. Ik weet nog goed dat ik die avond zon ongelofelijke honger had, dat deze bijna niet te stillen was. Gelukkig deed een late night barbecue mijn honger verdwijnen.