Tuin opknappen zonder te verbouwen!

  • door

Ondanks dat grotendeel van de zomer al voorbij is hoeft dit niet meteen te betekenen dat we niet meer van de tuin kunnen genieten. Ook het najaar biedt nog genoeg mooie dagen met prettig (nazomer)weer waarvoor de tuin zich prima leent. Kan jouw tuin alleen nog wel een opknapbeurt gebruiken? Wacht dan niet tot volgend jaar en dit weekend nog aan de slag. Met onderstaande tips knap jij je tuin namelijk op zonder te veel poespas en daar worden we allemaal heel blij van toch?!

Maak je tuin onkruidvrij

Een grote boosdoener voor je tuin is waarschijnlijk toch wel onkruid. Van die vervelende grassprietjes die tussen je tegels of planten gaan zitten. Onkruid ziet er niet alleen onverzorgd uit, het kan er ook voor zorgen dat tegels verplaatsen of je planten en/of bloemen niet meer genoeg ruimte krijgen om te groeien. Een mooie, verzorgde tuin is er dus eentje zonder onkruid. Geen idee hoe je onkruid het beste kan verwijderen? Met een normale schoffel of handschoffel kom je al een heel eind.

Zorg voor goede tuinmeubelen

Heb je een aantal tuinmeubelen is je tuin staan maar zitten die onder het mos of is het hout verrot? Dan zijn deze meubelen hoog nodig toe aan vervangingen. Ook tuinmeubelen die niet goed onderhouden zijn kunnen er voor zorgen dat een tuin er onverzorgd uit ziet. Ook kan je door het aanschaffen van nieuwe tuinmeubelen je tuin een flinke upgrade geven. Wacht dacht je bijvoorbeeld van meer zitruimte door een loungeset aan te schaffen? Loungesets zorgen zo al voor minimaal 2 a zitplekken extra. Of tuinmeubelen van onderhoudsvriendelijk materiaal zoals aluminium. Op deze manier blijven je meubelen gewoon mooi zonder dat jij er ook maar een keer wat aan hoeft te doen.

Hang voldoende verlichting op

Vanaf aankomende maanden wordt het al weer eerder donker ’s avonds. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn als je ’s avonds nog lekker in de tuin wilt zitten als je maar voldoende verlichting ophangt. Verlichting voor de tuin komt in verschillende soorten en maten. Je hebt vaste verlichting en losse verlichting. Vaste verlichting zijn bijvoorbeeld buiten lampen of spotjes in je tegels of schutting en losse verlichting zijn bijvoorbeeld kleine lampjes of kaarsen. Welke verlichting je neemt hangt neemt is uiteraard afhankelijk van wat jij makkelijk vindt.

Geef je tuin wat kleur

Wist je dat kleur een ruimte al veel levendiger kan maken? Vooral in je tuin kan je helemaal los gaan wat kleuren betreft. Hoe feller, hoe beter zeggen we altijd. Zorg voor voldoende kleurrijke bloemen of planten. Accessoires zoals gekleurde plantenbakken, potten of zelfs een buitenkleed of tuinschilderijen doen het ook altijd erg goed. Wil je graag wat inspiratie op doen? Neem dan eens een kijkje op Tuinmeubelland.nl.