28 januari 2022

Maak je huis mooi en veilig met een Frans balkon

2 min read

Een huis met een balkon ziet er meestal aantrekkelijker uit. Met een balkon heeft u vrij uitzicht naar buiten vanaf de bovenste verdieping van uw huis. De vorm van een balkon hoeft niet altijd een brede vloer of terras te hebben. Als je weinig ruimte hebt, of je houdt van dingen die eenvoudiger zijn, kun je een Frans balkon maken om dezelfde voordelen en functies te krijgen. Een Frans balkon is gemaakt van glas en aluminium die recht voor de raam- en deur gevels en balustrades zijn aangebracht. Dit hekwerk voorkomt dat er voorwerpen vallen als het raam of de deur wordt geopend, waardoor je veiliger bent als je boven voor een deur of raam staat. Daarnaast kunt u op het Franse balkon wat sierplanten toevoegen om uw huis nog mooier en frisser te maken.

Enkele dingen om te overwegen bij het maken van een Frans balkon

Franse balkons worden meestal gebruikt in huizen of gebouwen die naast of naast andere gebouwen staan, omdat een Frans balkon er eenvoudiger uitziet, niet veel ruimte innemen maar er toch modern uitzien. Wanneer je een Frans balkon gaat maken, let dan eerst op de opbouw van het gebouw, met name het raam waar het balkon komt te staan. Bepaal de juiste maat zodat deze er evenredig uitziet met de grootte van het raam. Kies vervolgens het materiaal om het hekwerk te maken, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor glas, kunststof of acryl. Voor het profiel kun je aluminium gebruiken omdat het lichter, sterker en duurzamer is. Voeg daarna wat accenten toe om het balkon te verfraaien, zoals gordijnen of sierplanten.

De voordelen van een huis met een Frans balkon

Een woning met balkon zal zowel qua uitstraling als qua functie zeker anders aanvoelen. Voor het Franse balkon zelf krijg je meerdere voordelen, namelijk het kan de woning energiezuiniger maken doordat je overdag de verlichting niet aan hoeft te doen. Bovendien zit je met een balkon veiliger bij het raam. Een huis of gebouw met een balkon zal aantrekkelijker en gewilder zijn bij veel mensen. Hierdoor heeft het een hogere verkoopwaarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *