Modieus op stap met heren instappers

Mannen hebben over het algemeen niet zo veel schoenen in hun kast of garderobe als vrouwen dat hebben. Toch is het voor de mode bewuste man van tegenwoordig geen enkel probleem om keuze te hebben uit meerdere exemplaren. Zo zijn sneakers een goede toevoeging voor schoenen van alledag, loafers of leren schoenen voor zakelijke momenten en ja instappers… zijn gewoon altijd perfect! In dit blog lees je meer over hoe je heren instappers perfect kunt combineren met verschillende outfits.

Soorten herenschoenen

Heren schoenen zijn erg makkelijk in te delen in drie verschillende dimensies. Zo heb je veterschoenen. Hiervan spreekt de naam voor zich, toch? Vervolgens is er de monkschoen. Hier is de veter vervangen door een gesp. Als laatste heb je de instapper of loafer. Deze schoenen kennen geen gespen of veters en zijn dus ontworpen om gemakkelijk gedragen te kunnen worden.

Kortom: het is al jaren lang een item dat veel moderne mannen in hun garderobe hebben opgenomen: de instappers. Het is een vrij makkelijke schoen om te dragen. Zeker als je nagaat dat je er serieus alleen maar even hoeft in te stappen, waarna je zo goed als ready to go bent!

Instappers zijn niet alleen makkelijk

Maar zeker ook modieus! Je kunt instappers voor heren indelen in een paar categorieën. Drie hiervan zijn sportief, zakelijk en casual.

Op de dagen dat het weer mee zit en je dus lekker met vrienden of familie de stad in gaat, en jij helemaal fan bent van een wat sportievere kledingstijl, kan je goed kiezen voor een sportieve instapper. Je creëert gemakkelijk en snel een look die zowel bij jezelf, als de rest van jouw gezelschap in de smaak valt. Perfect om op een terrasje te dragen!

Vervolgens heb je de wat zakelijkere instappers. Deze zijn vaak gemaakt van leer en hebben een wat robuustere uitstraling met vrij mooie en strakke details. Een goed voorbeeld van dit type instapper zijn de instappers van Rieker schoenen. Een kenmerk van instappers is dat ze vaak gepaard gaan met een stevige, dikke zool en daarnaast ook nog eens goede steun geven aan de enkels. Als dit niet het geval is spreek je van een sandaal of muil. Deze zijn dan weer minder goed te combineren met zakelijke looks.

Als laatste kan je kiezen voor een casual instapper. Net zoals de sportieve instapper is dit een model dat je perfect kunt dragen op de momenten dat je een wandelingetje gaat maken in de stad. Casual instappers zijn goed om naar elke gelegenheid te dragen en vind je dan ook in verschillende soorten, maten, kleuren en materialen.