Naar Krakau voor de kerstmarkt!

  • door
stedentrip Krakau

Eindelijk is de Sint de deur uit en zijn de kerstkriebels bij iedereen te voelen. Ik ben om heel eerlijk te zijn compleet in mijn nopjes. Waarom? Ik houd namelijk van deze tijd van het jaar. Ondanks dat het grauw en snel donker is in de winter, fleuren de vrolijke lichtjes de duisternis op. Daar komt nog eens bij dat er altijd seizoensgerelateerde dingen zijn waar je inmiddels weer helemaal aan toe bent. Zo ben ik een enorme fan van stoofpotjes, stamppotten en erwtensoep. Verder struin ik ieder jaar de leukste kerstmarkten van Europa af. Waar ik vorige jaar nog in Duitsland ben geweest, besloot ik dit jaar de kerstmarkt van Krakau te bezoeken. 

Kerstmarkt met stedentrip

Normaliter ga ik naar Duitsland naar de kerstmarkt met de bus. Dit jaar besloot ik dus verder weg te gaan en daardoor was met de bus gaan geen optie voor mij. Aangezien ik ook nog wat vrije dagen had, besloot ik er een lang weekend van te maken. Na wat Googlen kwam ik terecht bij Bebsy, een Nederlandse reisorganisatie. Daar heb ik mijn stedentrip Krakau geheel naar wens samengesteld. Zo wilde ik bijvoorbeeld graag een kamer in de buurt van de kerstmarkt. Dat scheelt immers weer lopen (en sjouwen)! 

De kerstmarkt van Krakau

Waarom wil ik per se dit jaar op een stedentrip Krakau zodat ik de kerstmarkt kan bewonderen? Omdat het niet zomaar een kerstmarkt is. Wanneer je het over de kerstmarkt in Krakau spreekt, dan heb je het over de oudste kerstmarkt van Polen. De locatie alleen al geeft de markt iets bijzonders en bijna magisch. Het zal je daarom ook niet verbazen dat deze unieke kerstmarkt in 2008 was uitgeroepen tot een van de mooiste kerstmarkten door The New York Times. Wanneer je net als ik een beetje fan bent van dit soort evenementen, dan weet je precies waarom ik dus zo graag naar Krakau wil. 

Om de optimale beleving te krijgen, besloot ik dus tevens niet op en neer te reizen voor een dag. Nee, dit keer heb ik groots uitgepakt. Ik wil namelijk mijn tijd nemen om de souvenirs te bekijken, de attracties te bewonderen en genoeg wolproducten in te slaan. De kerstmarkt van Krakau staat namelijk bekend om de uitstekende wol die te koop is. Je zou wel kunnen zeggen dat ze daarmee beroemd zijn geworden! Aankomend weekend is het eindelijk zo ver. Dan ga ik vanaf vrijdag tot en met maandag lekker op stedentrip Krakau. Wil jij ook met eigen ogen het bijzondere karakter van de kerstmarkt van Krakau bewonderen? De markt is er tot 26 december. Dus wacht niet langer en ga ook gezellig genieten van de beroemdste kerstmarkt van Polen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *