Omgaan met een contract

  • door

Het aangaan van verbindingen is soms best spannend. Zeker in relatie tot andere mensen maar ook wanneer het zakelijk is. Dat hoeft niet eens op het niveau van werk of bedrijven te zijn, het kan ook persoonlijk zijn. In deze blog vertel ik je hoe je daar mee om kan gaan, waar moet je op letten en wat zijn je rechten. Wanneer je nieuw bent op dit vlak kan het zo zijn dat je deze punten helemaal nog niet kent of over het hoofd ziet. Dus, hoe ga je om met persoonlijke contracten? Lees je mee?

Telefoonabonnement en andere kleinere contracten

In onze westerse maatschappij hebben we allemaal een mobiele telefoon. Maar wat dat betreft zijn er heel veel verschillende opties voor het hebben van een telefoon. Je kan er zelf één kopen, simlockvrij en dan een simkaart abonnement aanschaffen. Je kan een lening afsluiten en het bedrag van je telefoon en abonnement per maand betalen. Het één kost meer geld in één keer en dan is het maandbedrag lager en bij de andere optie hoef je geen hoge bedragen te betalen maar betaal je per maand meer dan bij optie één. Let verder goed op bij een lening telefoon abonnement hoelang je eraan vast zit en of je de telefoon wel of niet weer in moet leveren als het contract afloopt. Dan kom je later niet voor onvoorziene verassingen, en dus kosten, te staan.

Huisje huren

Wanneer je voor het eerst een huisje gaat huren, moet je op een hoop dingen letten. Het allerbelangrijkste is of je jezelf er ziet wonen en thuis voelt. Maar wanneer je dat vastgesteld hebt, is het handig om op de toestand van het huis te letten. Wat is de locatie, is de boel goed geïsoleerd en is de apparatuur up-to-date? Verder moet het contact met je huisbaas soepel verlopen zodat ook wat dat betreft alle afspraken duidelijk zijn. Zet deze ook op papier, dan heb je iets om naar terug te pakken en kan je huisbaas niet zomaar van alles veranderen.

Op de werkvloer

Wat betreft werk, zijn er voor een hoop beroepen wetten vastgesteld. Maar als je om wat voor reden dan ook een aangepast contract hebt, raad ik aan om hetzelfde te doen als bij een telefoonabonnement en huurcontracten; zorg dat je alles op papier hebt en stel van tevoren vast tot wanneer je contract loopt. Zo heb je zekerheid en duidelijkheid en dat is belangrijk, je moet immers weten waar je aan vast zit, en wanneer of in welk geval dat niet meer het geval is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *