Tijd voor een lenteschoonmaak!

  • door

De dagen worden langer en de zon schijnt, en iedereen heeft lekker de lente in zijn bol. Bij veel mensen begint het dan te kriebelen, en gaan ze hun huis schoonmaken en opruimen. Heb jij die kriebels ook? Ga aan de slag! Schoonmaken is vaak helemaal niet zo leuk om te doen, dus als je er nu zin in hebt, moet je er goed gebruik van maken. Zet een muziekje op, verdeel de taken en ga lekker samen aan het werk.

Wat heb je nodig?

Je hebt vast al het een en ander in huis qua schoonmaakmiddelen, maar misschien is het noodzakelijk om toch even op en neer naar de supermarkt of bouwmarkt te gaan.mid Een goede bezem is bijvoorbeeld onmisbaar, en een degelijke schrobber met een lange steel is ook fijn om te hebben, zeker als je ook je tuintegels flink wilt schrobben. Daarnaast heb je voor deze lenteschoonmaak misschien iets specifieks nodig, zoals ontkalker of schimmelverwijderaar. Dat zijn dingen die je niet dagelijks gebruikt, gelukkig maar, maar die je daardoor misschien maar zelden koopt.

En wat nog meer?

Ook moet je poetsrollen kopen, of torkrollen, zoals veel mensen ze noemen. Tenminste, dat zou kunnen doen, want ze zijn erg handig. Poetsrollen zijn van die grote rollen papier, dat dunner is dan het papier van keukenrollen. Het wordt op talloze manieren gebruikt. In de horeca achter de bar, in ziekenhuizen en in restaurantkeukens. Het is niet duur en er zit een hoop papier op zo’n rol. Daarnaast kun je er bijzonder veel mee schoonmaken en is het hygiënisch omdat je het daarna meteen weggooit. In een herbruikbaar doekje dat niet goed uitgespoeld wordt blijven vaak honderden bacteriën achter, en dat probleem heb je met poetsrollen helemaal niet.

En nu houden zo!

Als de boel eenmaal aan kant is, en alles schoner is dan ooit tevoren, is het nu zaak om er voortaan voor te zorgen dat het ook schoon blijft. Dat betekent dat je af en toe net iets extra’s meeneemt als je toch al gaat afwassen, goed stofzuigt achter moeilijke randjes en spullen weg doen als ze kapot zijn of als je ze echt niet meer gebruikt. Als je dat het hele jaar door doet, dan zul je merken dat je volgende lenteschoonmaak een stuk minder werk is. En dat is natuurlijk fijn, want dan hou je lekker veel tijd over om samen in de zon te zitten genieten van je schone, nette woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *