Tips om te besparen op je autoverzekering

  • door
auto met schade

Tegenwoordig zien we dat autoverzekeringen steeds duurder worden in Nederland. Als consument heb je hier niet zoveel invloed op, maar je kan wel het heft in eigen handen nemen door goed te kijken op welke factoren je kan besparen. In dit artikel geven we je een aantal tips.

Je verzekeraar

Elk jaar is het handig om te kijken hoeveel de premieverhoging daadwerkelijk is. Hierna kan je gericht verder kijken en autoverzekering vergelijk websites bezoeken. Op deze manier kan je tientallen euro’s op jaarbasis besparen.

Je dekking

Ben je alweer een aantal jaar onderweg met je auto, dan is het verstandig naar je dekking te kijken. Het zit namelijk zo: hoe ouder je auto is, hoe lager het bedrag van je dagwaarde is, hoe minder je daadwerkelijk terug krijgt. Mocht je jouw auto total loss rijden, dan krijg je jouw dagwaarde drug + 10%.

Check de verzekering

Kijk heel goed of je niet al dubbel verzekerd bent voor je auto. Het komt vaak voor dat je bijvoorbeeld via jouw auto dealer al verzekerd bent voor pech, maar dat mensen dan alsnog een verzekering bij de anwb afsluiten. 

eigen risico

De meeste mensen besparen op hun autoverzekering door hun eigen risico te verhogen. Doe dit wel alleen als je het jezelf echt kan permitteren om een schade van 1000 euro op je te nemen. 

Zelf betalen

Natuurlijk is het handig om kleine schades zelf te betalen. Kijk altijd even bij de verzekeraar wat het meest voordelig is: zelf betalen of de verzekeraar laten betalen. Het is namelijk zo dat je premie hoger wordt als je het schadebedrag opneemt. 
Bron: Allianz direct