Tips voor het kopen van een pocketvering matras

  • door

Wil je een pocketvering matras aanschaffen? Je wilt natuurlijk wel lekker slapen en het beste matras kiezen. Maar hoe weet je nu welk pocketvering matras voor jou het beste is? In dit artikel geven we je een aantal handige tips voor het kopen van een pocketvering matras.

  1. Combineer het matras met de juiste bodem
pocketvering matras

Het grote voordeel van een pocketvering matras is dat je hem eigenlijk met elke bodem kunt combineren. Het maakt niet uit of je een boxspring bodem, een schotelbodem, een spiraalbodem of een lattenbodem hebt. Alleen als je een lattenbodem hebt waarbij de latten ver uit elkaar staan, is een pocketvering matras niet aan te raden. De pockets krijgen dan namelijk geen egale ondersteuning.

  1. Kijk naar het aantal veren per vierkante meter

Afhankelijk van het aantal veren per vierkante meter kun je de kwaliteit van het pocketvering matras bepalen. Een pocketvering matras met meer veren per vierkante meter ondersteunt het lichaam beter, omdat het meer drukpunten heeft.

pocketvering matras
  1. Let op de afdeklaag

Elk pocketvering matras bestaat uit pocketveren en een afdeklaag. Direct op de pocketveren slapen is namelijk niet comfortabel. Als je op zoek bent naar een comfortabel matras, zul je ook moeten letten op de afdeklaag. Een latex laag, een traagschuim laag of een afdeklaag van koudschuim met hoge densiteit zijn de beste opties. Op een pocketvering matras met een goedkope schuimlaag – zoals polyether – slaap je minder comfortabel.