28 januari 2022

Veelgemaakte fouten van beginnende muziekproducers

1 min read
MIDI controller kopen

Je bent net begonnen met muziek produceren en je wilt binnenkort ook een MIDI controller kopen. Als beginnende muziekproducer zul je wel een wat fouten maken. Maar als je dit kunt voorkomen, is dat natuurlijk veel fijner. Daarom bespreken we in dit artikel de veelgemaakte fouten van beginnende muziekproducers.

1. Slechte samples gebruiken

Voor jou als beginnende muziekproducer is het natuurlijk heel fijn dat er kant-en-klare samples te vinden zijn. Maar je moet wel de goede samples gebruiken om een mooie plaat te maken. Er zitten namelijk ook heel wat slechte samples tussen. Zorg er daarom voor dat je alleen de goede samples eruit filtert.

MIDI controller kopen

2. Tijdens het produceren het volume te hoog zetten

Tijdens het produceren zetten veel beginnende muziekproducers het volume voluit. Zo hebben ze het gevoel dat ze op een feestje zijn en ervaren ze hun muziek meer. Het veelvuldig luisteren naar een te hoog volume kan echter gehoorschade met zich meebrengen. Daarbij is het ook nog eens zo dat je de bas dan meer hoort, waardoor je uiteindelijk te weinig bas in je platen zult verwerken.