Veilig de weg op

  • door

Er zijn de afgelopen jaren vele vooruitgangen gemaakt wanneer het gaat om veiligheid op de weg. Het aantal mensen dat jaarlijks ernstig letsel oploopt of omkomt in een verkeersongeluk gaat gestaag omlaag. Dit komt onder andere door beter rijgedrag, meer regels, en ook veiligere auto’s. Er zijn niet alleen vele vooruitgangen gemaakt in airbags maar de introductie van de verplichte veiligheidsgordel was natuurlijk ook een gigantische vooruitgang jaren terug. Desondanks betekent dit niet dat er nog steeds elk jaar veel verkeersongelukken zijn. En helaas hebben deze ongelukken nog steeds vaak letsel als gevolg of zelfs een dodelijke afloop. Daarom schrijven we in dit artikel hoe je veiliger de weg op kunt.

Smartphone in de auto

Alhoewel het aantal verkeersongelukken omlaaggaat is een van de grootste nieuwe problemen in de afgelopen jaren is het gebruik van telefoons en smartphones op de snelweg. Waar het probleem van bellen tijdens het rijden is al langer een probleem maar met de komst van de smartphone is het alleen maar een groter probleem geworden aangezien mensen het nu niet kunnen nalaten om Facebook, Whatsapp of andere sociale media apps te checken terwijl ze rijden. Dit is ontzettend gevaarlijk en daarom wordt er nu ook streng op gecontroleerd door de politie. Het is ontzettend belangrijk dat mensen niet op hun telefoon kijken tijdens het rijden met deze telefoon in de hand. Alhoewel je de telefoon wel mag gebruiken als hij handsfree is vastgemaakt aan bijvoorbeeld de voorruit raden we nog steeds aan om slechts de navigatie aan te zetten en er verder af te blijven.

Alcohol op de weg

Het is illegaal en levensgevaarlijk om te gaan rijden met alcohol en dit moet je absoluut nooit doen. Technisch gezien zijn mensen nog steeds legaal wanneer ze slechts twee drankjes hebben gedronken maar zeker in de eerste jaren dat je je rijbewijs hebt is het waarschijnlijk verstandig om alcohol te drinken voordat je de weg op gaat.

Verzekeringen

Logischerwijs moet je een verzekering hebben als je de weg op gaat. Zowel als je een autorijd als je een motorrijd. Op deze manier zul je geen financiële schade leiden wanneer je in een ongeluk terecht komt. Als je een motor rijdt dan kun je een motorverzekering vergelijken op het internet om zo de beste verzekering te kiezen. Je wilt natuurlijk goed gedekt zijn maar ook niet maandelijks gigantisch veel geld kwijtraken aan de verzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *