Verhuizen

  • door

Na 4 jaar samen te zijn met mijn relatie hebben wij afgelopen jaar de knoop doorgehakt om te gaan samenwonen. En dat was nog maar het begin. In dit blog vertel ik je meer over de keuzes die wij moesten maken, het vinden van een huis en de verhuizing zelf.

Besloten om te gaan samenwonen: wat nu?

Het was voor ons beiden de eerste keer om te gaan samenwonen, een spannende stap dus. Gelukkig zijn wij niet de moeilijkste, dat hielp mee in het maken van bepaalde beslissingen. We hebben besloten voor onszelf een lijst te maken aan de eisen waaraan het huis moet voldoen. Dingen zoals de ligging (buurt, uitvalswegen etc.), aantal kamers en tuin speelden voor ons beiden een grote rol.

Een huis vinden was niet niks, met de huidige huizenmarkt. Maar toch kwamen we al gauw uit op een nieuwbouw huis in de buurt van Alphen aan de Rijn. Het had voor ons beiden de perfecte ligging, een tuin en het huis stond in een goed aangeschreven buurt. We namen contact op met de makelaar en het was gelijk raak! We konden over een maand tekenen en de sleutels in ontvangst nemen.

De verhuizing zelf

Iets wat ik heb geleerd tijdens onze verhuizing is: heb geduld en stop alles wat je lief hebt in goede, stevige kartonnen dozen.

Op het moment dat ik de eerste keer naar buiten liep met mijn desktop en computer, scheurde de onderkant van mijn verhuisdoos. Het scheuren van een verhuisdoos leek mij onmogelijk, tot dat bewuste moment. Vanaf toen ben ik alleen maar kartonnen dozen gaan gebruiken voor mijn spullen. Wat tot mijn verbazing behoorlijk goed bleek te werken! Ik ging verder met het inpakken en inladen van mijn spullen.

Toen ik voor de laatste keer de sleutel in het slot van mijn oude appartement had omgedraaid werd het duidelijk voor mij: er is geen weg meer terug.

Eenmaal aangekomen bij mijn nieuwe huis kon het echte feest beginnen: uitpakken. We hebben het allemaal vast wel eens meegemaakt, bijvoorbeeld voor de eerste keer wanneer je op kamers ging. Dat je zeker weet dat je een bepaald iets hebt ingepakt, maar wáár kun je het terugvinden? Ik moet je zeggen dat dit scenario van ‘waar zijn al mijn spullen’, deze keer niet is voorgekomen. Alle dozen waren netjes ingepakt, geordend en gelabeld. Dit gold ook voor de spullen van mijn relatie. Het gaf een heel goed gevoel om samen ons nieuwe stekje in te richten met onze gezamenlijke spullen. We wisten dat er goede afspraken waren gemaakt en maakten ons nergens zorgen over.