28 januari 2022

Verwerking van het verleden

2 min read

Als mens maken we gedurende ons leven een hoop dingen mee. Helaas blijven verdriet en pijn niemand gespaard. Iedereen gaat anders om met gebeurtenissen die dat oproepen. Maar het is duidelijk dat je sommige dingen beter wel en andere dingen beter niet kan doen. In deze blog geef ik wat tips. Nogmaals, iedereen doet dit op zijn eigen manier en er is geen ‘goed’ of ‘fout’ maar het uitproberen van deze tips kunnen wel helpen aangezien veel mensen dit over de jaren heen als ‘prettig’ hebben ervaren. Lees je mee?

Duw het niet weg

We willen geen pijn en dus duwen we het gevoel automatisch weg. En ondanks dat dat heel erg logisch is, is het ook zonde. De pijn probeert ons namelijk iets te vertellen. Soms is dat iets wat we al weten. Zeker bijvoorbeeld wanneer het over verlies gaat. Toch is het belangrijk om dat nare gevoel niet weg te duwen maar het te verwelkomen. Het is onderdeel van de verwerking. Door het weg te duwen, doe je precies dat: wegduwen. En zo komt het altijd later wel weer boven drijven. Vaak is de kans kleiner dat je er dan ineens wel tijd of zin in hebt.

Praat erover

Maar alles in je eentje doen, hoeft natuurlijk ook niet. Dat kan het moeilijker en vooral ook veel eenzamer maken. Erover praten met vrienden en familie kan al een hoop helpen. Daarnaast kan het ook inzichten geven en voor afleiding zorgen. Dat is namelijk iets anders dan het wegduwen. Je hoeft niet alle dagen te slijten in verdriet en pijn. Het gewone leven moet ook opgepakt worden. Het gaat om het vinden van een bepaalde balans wat dat betreft. Een balans die tussen in je verdriet wegkwijnen en het negeren inzit.

In gesprek met een medium

Als laatste kan het ook helpen om met een medium te spreken. Mediums kunnen links leggen met de fysieke wereld en de spirituele wereld. Zo kunnen zij door middel van het zien van foto’s bijvoorbeeld informatie krijgen over de overledene. Dit is een tip die dus vooral geschikt is voor wanneer men verlies ervaart door het overlijden van een dierbare. Zo kan men nogmaals afscheid nemen en zo dit hoofdstuk in hun leven makkelijker afsluiten. In de meeste gevallen kan je een intake gesprek met een paragnost aanvragen om te kijken of jullie op één lijn zitten en of je je op je gemak voelt bij deze werkwijze en persoon. Dit kan via de telefoon of in een paragnostenchat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *