Vier redenen om op jouw kantoor naamplaatjes te dragen

  • door
lege naamplaatjes

Er zitten een aantal grote voordelen aan het dragen van een badge met daarop bijvoorbeeld de naam en functie van de drager geprint. Tegenwoordig zie je het misschien iets minder, maar het heeft nog zo zijn waarde. Het helpt met het identificeren van werknemers, het voegt een klein beetje beveiliging toe aan de omgeving, en zo zitten er nog wel meer voordelen aan. Hier zet ik er een aantal voor jou op een rijtje!

Werknemers makkelijk te identificeren

Zeker in bedrijven die wat groter zijn, dus met tientallen of honderden werknemers, kan het erg lastig zijn om de naam van elkaar te herinneren. Door badges met daarop een naam geprint te dragen kunnen nieuwere, of enigszins vergeetachtige, werknemers elkaar altijd herkennen. Bovendien voegt het een beetje verantwoordelijkheidsgevoel toe, want de werknemer is te koppelen aan een naam. Als er dus klachten, of juist complimenten zijn, komen die hopelijk op het goede adres terecht.

Herkenbaarheid van jouw merk

Het is voor veel producten en diensten van de hoogste prioriteit om een solide reputatie op de bouwen. Merken zoals Coca-Cola en Apple hebben keihard gewerkt om een begrip te worden over de hele wereld. Intussen kunnen zij ruimschoots de vruchten plukken van het bekend maken van hun merknaam. Door werknemers ook tijdens de lunch, of op andere gelegenheden, hun naamplaatje met bedrijfsnaam te laten dragen verspreid jij jouw Corporate Branding. Uiteraard is het een kleine stap, maar alle beetjes helpen.

Makkelijker een gesprek aanknopen

Samenwerking, cohesie, synergy, het zijn allemaal sleutelwoorden als het gaat om een productieve sfeer op het kantoor. Door naamplaatjes te dragen is het makkelijker voor de werknemers om de drempel over te stappen die de weg naar een gezellig gesprek blokkeert. Als je iemand kunt aanspreken bij zijn of haar naam legt dat direct al een persoonlijkere band dan er anders zou zijn geweest. Nogmaals, het is maar een kleine factor, maar je moet winst pakken waar deze te behalen valt!

Een klein beetje veiligheid

Ook hier moet je niet verwachten dat alle andere maatregelen meteen overbodig zijn. Toch kunnen naamplaatjes goed bijdragen aan het gevoel van veiligheid, en zelfs aan de daadwerkelijke veiligheid. In geval van een calamiteit kunnen klanten, werknemers en vrijwilligers makkelijk zien wie er wel en niet een functie heeft. Ook kun je makkelijk zien wanneer iemand niet op een bepaalde plek thuis hoort. Als iedereen op kantoor een naamplaatje draagt, valt het erg op wanneer iemand dat ineens niet heeft. Zo zie je maar weer dat oude technologie zoals een naamplaatje ook in de huidige wereld nog zo zijn functies heeft!