Voorbereid de piste op

  • door

Ik ben gek op wintersport, al vanaf jongs af aan sta ik op de piste. Eerst op mijn ski’s en later op mijn snowboard. Ik had natuurlijk de mazzel dat mijn ouders van wintersport houden en daardoor gingen we mijn gehele jeugd gezamenlijk op wintersport met het hele gezin. Ik leerde skiën op vijf jarige leeftijd en toen ik twaalf was besloot ik over te gaan op snowboarden. Toen ik het huis uit ging en mijn ouders door blessures en gezondheidsproblemen niet meer op wintersport konden ging ik nog een paar keer met de studentenvereniging weg naar Oostenrijk. Maar mijn focus begon meer te liggen op de zomervakantie en surfen. Bali was twee keer mijn bestemming en ik heb daar met veel plezier gesurft.

Goede backpack

Maar dit jaar ga ik weer op wintersport deze winter en in dit artikel wil ik een aantal tips geven om goed voorbereid op wintersport te gaan. Het eerst wat ik aanraad om aan te schaffen als je gaat skiën of snowboarden is een goede backpack. Wanneer je een lange dag op de pistes in het gebied bent is het namelijk belangrijk om een aantal zaken bij je te hebben. Maar je wilt natuurlijk ook geen ontzettend zware, onhandig hangende tas op je schouders hebben. Een goede backpack die je dan ook om je middel kan klikken en die dicht tegen je lichaam zit is ideaal.

In de backpack

In je backpack zijn de belangrijkste dingen om bij je te hebben een fles water, een aantal snacks, een EHBO-pack en natuurlijk ook zonnebrand. Je kunt ook wat extra kleren meenemen mocht het koud worden op de piste bijvoorbeeld in de middag. En je backpack is natuurlijk ook een goede plek om je kleren in te stoppen wanneer het warm wordt.

De meeste mensen laten na om een EHBO kit mee te nemen op de piste maar dit is natuurlijk helemaal niet verstandig. Wintersporten zijn over het algemeen gevaarlijke en blessuregevoelige sporten en alhoewel de eerste hulp in deze skigebieden vaak goed en snel is, kan het ontzettend helpen om een EHBO kit bij je te hebben. Ook wanneer we spreken over kleine wonden. En je hebt natuurlijk ook geld nodig dat mag niet vergeten worden. Je wilt natuurlijk heerlijk lunchen op de berg of aan het einde van de dag een biertje drinken bij de apreski. Ik ben een gigantisch liefhebber van de wintersport en kan niet wachten om deze winter weer in de bergen te zijn.