Waarom is het keuren gereedschappen zo belangrijk?

  • door
Keuren gereedschappen

Erg veel mensen zijn zich tegenwoordig bewust van het belang van veiligheid. Zeker veiligheid op de werkvloer is ontzettend belangrijk. Dit komt voornamelijk doordat er een aantal vervelende ongevallen plaatsgevonden hebben. Deze ongelukken hebben in veel gevallen nare gevolgen met zich mee gebracht. Echter is het wel zo, dat er juist meer aandacht is voor veiligheid doordat deze ongelukken gebeurd zijn. Hierdoor is voor veel werkgevers en werknemers veiligheid op nummer 1 komt te staan. Dit is te merken aan een aantal dingen, zo is het op veel werkplaatsen verplicht op persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen. Daarnaast is het keuren gereedschappen ook ontzettend belangrijk. 

Keuren gereedschappen

Keuren van gereedschappen

Het keuren van gereedschappen is erg belangrijk. Dit komt doordat er in het verleden vervelende ongelukken zijn gebeurd door het bezwijken van gereedschappen. Hierdoor is het tegenwoordig verplicht om alle gereedschappen jaarlijks te keuren. 

Een jaarlijkse keuring 

Tijdens deze jaarlijkse keuring kijkt een expert naar de gereedschappen. Echter is het van belang dat dit door een onafhankelijke keurmeester wordt gedaan. Hierdoor kunnen alle werknemers hun werkzaamheden veilig blijven uitvoeren.