Wandelgebieden in Utrecht voor jou en je hond

De lente is weer begonnen. Tijd om veel te wandelen, dagjes weg te gaan en te genieten van de lentezon. Wanneer je een hond hebt is dat extra leuk! Honden moeten elke dag uitgelaten worden, dus dan kun je er net zo goed af een toe een uitje van maken. Utrecht kent heel veel mooie plekken waar honden los mogen lopen. Daarnaast is er vaak ook veel te zien voor jou! In dit blog geef ik een paar voorbeelden van wandelgebieden in Utrecht voor jou en je hond.

De Lange Duinen

De lange duinen van Soestduinen is dé plek in Utrecht om samen met je hond naartoe te gaan. Honden mogen er namelijk loslopen en er is een vennetje waar de honden kunnen pootjebaden. De Soesterduinen, lange duinen en korte duinen vormen samen een levend stuifzandgebied. Er is ook een terrasje aanwezig waar je een hapje kunt eten of een drankje kunt halen. Hier mogen honden niet naar binnen.

Hooge Vuursche

Het wandelgebied Hooge Vuursche heeft prachtige wandelroutes waar je hond mag loslopen. Het Hooge Vuursche is een onderdeel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Er zijn ook plekken waar de hond niet mag loslopen (De Stulp), maar dit wordt aangegeven met bordjes. Hier vind je ook de parkeerplaats en wat eet- en drinkgelegenheden.  

Landgoed Groeneveld

Ook Landgoed Groeneveld heeft mooie gebieden waar je kunt wandelen. Op deze plek zijn vijvers waar je in kunt zwemmen, er is een boerderijwinkel in de buurt en je kunt parkeren bij de parkeerplaats van kasteel Groeneveld. Bij de wandelgebieden mag de hond loslopen.

Gagelbos

Het Gagelbos (of Babybos) hoort bij het natuurgebied de Vechtstreek en heeft veel losloopgebieden. Daarnaast is er een vijver (Forelvijver de Ruigenhoek) waar honden ook los mogen lopen en mogen zwemmen.

Erkemederstrand

Het Erkemederstrand is een strand waar honden los mogen lopen. In 2018 is het uitgeroepen tot leukste hondenuitlaatplek. Er zijn douches gemaakt voor honden en er zijn zelfs gratis poepzakjes te krijgen.

Kijk uit voor teken!

Als je lekker wilt wandelen met je hond, is het verstandig om daarna even te controleren of hij geen teken heeft. Een Teek hond kan vervelende ziektes overdragen, en daarom is het heel belangrijk om dit meteen na de wandeling te checken. Heb je een teek gevonden? Verwijder deze dan met een tekentang. Pak de teek met een tekentang zo dicht mogelijk bij de huid en trek hem in één keer voorzichtig eruit. Daarna is het belangrijk om de bijtwond te desinfecteren en de huid goed in de gaten te houden op infecties.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *