Wat kan je allemaal met online marketing?

  • door

De wereld van online marketing is een sterk veranderende wereld. We hebben te maken met Cookies die geaccepteerd moeten worden of weer niet lang worden opgeslagen. Er komen allerlei nieuwe mogelijkheden binnen de online marketing denk bijvoorbeeld aan verkopen via Amazon of adverteren via Amazon. Social Media speelt een grote rol in de veranderingen binnen deze wereld doordat er hierdoor weer nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Search

Onder Search kunnen we twee disciplines verstaan, namelijk: SEA en SEO. Je hebt advertenties via de zoekmachines en de organische resultaten. Deze noemen we SEA (adverteren) en SEO (organisch). Dit zijn twee hele belangrijke onderdelen van een online campagne. De meeste mensen beginnen hun zoektocht via de zoekmachine en dat is dus de plek waar je aanwezig wilt en moet zijn. Op het moment dat je dit niet bent beperk je jezelf enorm in de vindbaarheid van jouw bedrijf, merk en producten. Tijd om hier dus mee aan de slag te gaan.

Social

Zoals aangegeven speelt social media ook een belangrijke rol in de online marketing wereld. Je hebt tegenwoordig de verschillende mogelijkheden als Facebook, Instagram, Snapchat, TikTok, LinkedIn en ga zo nog maar even door! Via deze platformen kan je zowel organisch als via advertenties een hele hoop mensen bereiken. Het leuke is dat deze platformen zoveel data van de gebruikers hebben dat jij precies die doelgroep kan bereiken waarbij de kans het grootst is dat jij het product hebt wat ze nodig hebben of graag willen.

Zelf meer leren?

Als je zelf meer wilt leren over online marketing dan kunnen we je wel aanraden om een hoop online marketing blogs te gaan lezen. Er zijn daarnaast, door corona, een hoop online marketing events waar je je gratis voor aan kan melden. Daarnaast is het ook leuk om meerdere podcasts te beluisteren.