Werken op een evenement

  • door

We houden allemaal van een feestje op z’n tijd. Soms is één enkele dag of avond gewoon niet genoeg, dan zoeken we de festivals op en laten we ons soms wel een hele week meevoeren op het feestgedruis. Maar om een festival succesvol te maken moet dit ook bemand worden. Werk dus. Maar werken klinkt niet meteen als een hoop plezier. Toch is het tegendeel waar, zeker als het gaat om werken op evenementen en festivals. Een goede werkomgeving maakt de werkzaamheden altijd alweer honderd keer beter. In deze blog vertel ik je over de verschillende werkzaamheden op evenementen. Als je dan toch moet werken, dan maar daar!

Achter de bar

Ben jij een beetje behendig met de glazen en kan snel een hoop drankjes tappen, dan is achter de bar dé plek voor jou. Dit is hard werken maar het is ook heel dankbaar werk. Geloof mij, naarmate de avond vordert, word je zelf dankbaar voor het feit dat je dit werk doet want gezellig dat het is! Goed, je kan niet zo losgaan als de mensen aan de andere kant van de bar en je moet je koppie erbij houden maar je kan enorm van de sfeer mee proeven en van de muziek genieten.

Als artiest

Heb je zelf een talent dat aansluit bij waar het evenement over gaat, dan is het misschien een idee om je aan te melden voor een plekje op het podium. Wie weet, steel jij straks de show en ben je volgend jaar de hoofd act. Hoe het ook zij, je kan het altijd proberen en misschien verdien je dan wat met wat jij het leukst vindt om te doen, of dat nu acteren, muziek maken of iets anders is.

Bij de beveiliging

Hoeft het feesten niet zo voor jou maar vind je de sfeer wel tof? Dan wil je misschien wel zorgen voor een beetje veiligheid en behoudt van die goede sfeer, als beveiliger. Dit kan door bij de entree gasten binnen te laten en te controleren, of misschien sta jij ten dienste van de artiesten. Er zijn heel veel verschillende soorten beveiliging en voor de meeste zul je een opleiding moeten doen, zoals voor het werk van verkeersregelaar. Door de opleiding te doen bij Binck, weet jij straks hoe je iedereen zo vlot en vloeien mogelijk moet begeleiden in het verkeer zodat het evenement zo snel mogelijk van start kan. Zeker geen onbelangrijk werk. Dat is al een feestje op zich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *